söndag 15 juni 2014

Dag 29

Kalmar till Timmernabben, 37 km
När jag denna soliga morgon packade kajaken dök det upp en annan blåbandspaddlare: Thomas Hedlund. Vi följdes åt hela dagen och tältar nu bakom Nabbens fiskrökeri.
Norr om Kalmar börjar en övärld som helt saknas söderut. Riktigt trevligt att njutningspaddla i all frodig lummighet. Vi hittade Dragets kanal och tog oss igenom densamma. Första gången jag sett en valvbro av natursten underifrån.

5 kommentarer:

 1. Men hallå, vilken fantastisk resa du gör Peter! (Ewa skvallrade att du var ute på äventyr) Duktig på att skriva är du också, det är riktigt roligt att läsa om ditt äventyr. Hur funkar det, kan man ta med sig ukulelen på en kajakresa eller fick den stanna hemma? Isf, hur klarar du dig utan den?

  Lycka till med paddlingen framöver, när du kommer till Höga kusten är du välkommen in i Edsätterfjärden!
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Jag tänkte ta med mig ukulelen och ha den som reservpaddel. Men faktum är att jag klarar mig utan det mesta just nu, utom mat och sova. Det blir mest att sitta och paddla timma ut och timma in. Ibland är jag rädd att jag ska somna och tippa omkull av den anledningen. Ha det bra Anna, så ska jag ha erbjudandet om Edsätterfjärden i minnet.

   Radera
 2. Det är kul att läsa att det verkar gå bara bra för dig. Visst har du kommit ganska lånmgt? Du har ju i alla fall inte givit upp och många fina bilder skvallrar om att det kan var ganska skönt
  Tänkte på dig en dag när det kändes för mycket med alla tomater m,m. som skulle planteras. Vad har jag givit mig in i? Är det här inte lite sanslöst?
  Då var det en lättnad att tänka på att det finns andra som paddlar Blå bandet. Fast många gånger är jag nog lite sotis. Det ser så skönt ut!
  Marie

  SvaraRadera
 3. Hej Peter Vad bra du gör det på din resa, vi är många som följer dig med intresse. Kul "eller inte" att du hade användning av linimentet nu när du släpat med det. Hoppas vädret står dig bi när du nu tar dig an östra kusten. Alla hälsar här från Hellströms.
  /Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder linimentet nu och då. Det behövs ibland. Ha det gott.

   Radera