söndag 8 juni 2014

Dag 22

Från Simrishamn till Landön, 52km
Innan jag lämnar Skåne så bara måste det bli en bild på en bunker. Dessa ser man från sjösidan hela tiden. Resterna av Per Albin-linjen som jag tror att den kallas. Jag undrar hur många det fanns under kriget. Nu duger de som vindskydd åt badgästerna.
Annars började dagen med klarblå himmel och vindstilla, vilket gjorde att det var en ren njutning att glida fram några meter från strandkanten. Eftermiddagen blev mer normal, lite sjögång och en svag bris. Kämpade på till Landön, en bit norr om Åhus. Körde upp på en badstrand, trodde jag, men det visade sig vara en privat strand. Badstranden var strax bredvid. Gick upp till huset för att fråga om kajaken kunde ligga kvar, blev erbjuden att få sova i gäststugan. Tänk att det finns så mycken vänlighet och generositet.


Bakom Sven Enbom ser man gästhuset som jag fick låna. Tack än en gång till er båda.

4 kommentarer:

 1. Hej
  Det är rena sociala odyssen som du har längs kusten. Verkar mycket trevligt. Hur känns kroppen? Nu när du hållit på ett bra tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns rätt bra faktiskt, lite öm en del kvällar men jag verkar kunna återhämta mig skapligt.

   Radera
 2. Jag kommenterar resan (inte Gurras kommentar):
  Bedrift eller på vift, det är frågan.
  Bådadera helt klart. Inser att man måste göra om resan själv för att fatta. Minns du Peter, när vi fick sova i bastun på seglatsen mellan Hudiksvall och Simpnäs? Paddla eller segla allmogebåt verkar vara bra om man vill bo bekvämt...
  Thomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer mycket väl ihåg bastun och de trevliga ungdomarna som lät oss bo i den. Ibland är detta rena drömsemestern, ibland efter en lite hårdare dag kan jag kännas som lite väl jobbigt.

   Radera