söndag 10 augusti 2014

Dag 85

Björnön till Virtakari udde, 28 km
Nu har jag gjort det, paddlat runt hela Sveriges kust, och avslutat med att lägga min hand på riksröse nr 59.
En känsla som jag inte riktigt kan greppa än. Det har varit en fantastisk sommar på flera sätt, men det känns som att det är dags att komma hem och in i de vanliga rutinerna.
Det är också mycket trevligt att det finns de där hemma som längtar efter mig, och jag efter dom.
Totalt har jag paddlat 2425 km. 
För kajaken har det inneburit sex års normalanvändning. Inte undra på att den ser lite sliten ut. Om paddlaren själv ser lite sliten ut kan jag inte avgöra, men jag får höra vad de tycker där hemma. 


20 kommentarer:

 1. Du ser inte sliten ut vad jag kan se, kanske andra delar av kroppen, men de vill jag inte se....
  Det har varit mkt roligt att följa dig under din tur! Fina bilder och trevliga bloggtexter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De slitna delarna verkar ha försvunnit. Jag har gått ner drygt fem kilo, men känner mig i bra form, trots att jag inte har någon kondition kvar.

   Radera
 2. Hatten av! Riktigt imponerad!
  /Emelie Sandin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var kul att träffa på dig, eller rättare sagt så var det tvärtom, det var ju du som hittade mig.

   Radera
 3. Så starkt gjort! Stort grattis! Hoppas att du inte har tappat lusten för det var väl bara en rekogniseringstur inför nästa tur med mig när jag har kommit upp i mogen ålder....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det blir ett Blå Band någon mer gång är väl inte så säkert. Jag kan tänka mig någon annan tur där du får guida mig. Däremot funderar jag på att bygga en kajak på det sätt som du byggde din. Jag hör av mig angående några tips.

   Radera
 4. Åh, grattis, Peter!
  STORLIGEN imponerad av din ihärdighet och styrka, såväl psykisk som fysisk!
  Tvivlade aldrig på att du skulle klara det, dock.
  Ska bli kul att ses och få bekräftat att du är samma person som förr, för jag tror inte hög svansföring ligger för dig! ;-) även det funnes visst fog för en sådan.
  Thomas

  SvaraRadera
 5. Galet grym prestation! Fantastique! Awesome! Jag är så glad att du kunde genomföra resan och att både du själv och kajaken hållit för alla påfrestningar. Njut och var riktigt nöjd och stolt över dig själv!!
  xoxo /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är själv glad över att allt höll.

   Radera
 6. Fantastiskt bra gjort! Det finns hur många superlativer som helst att säga. Det ger inspiration till en själv., kanske inte långpaddling men att göra nåt äventyr och ta vara på möjligheten när man kan
  vi hörs Peter
  Leif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har rätt i att det finns mycket kvar att göra. Vi hörs framöver.

   Radera
 7. Stort grattis! Det har varit kul att följa din färd, strandhugg och möten från kvällssoffan. Riktigt inspirerande. Lycka till med framtida kajak turer. Mvh Anders

  SvaraRadera
 8. Ove Sigvardsson12 augusti 2014 14:31

  Starkt gjort Peter! Grattis! På mycket kortare tid än du tänkt också. Kul att jag hann träffa dig. Kanske ses på mötet. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att träffa dig också. Det blev en del tänkvärda tankar att fundera vidare på. Bl.a. så ska jag ägna vintern åt att kolla upp detta med att bygga en kajak själv. Verkar som en trevlig utmaning.

   Radera
 9. STORT GRATTIS till genomförandet av HBB !!!
  Jag är imponerad och glad över att du kom i mål. Det kändes lite besvärligt när du blev fast i Stockholm (vilket inte är så illa om man vill turista där :-) Roligt att du kom igång igen. Det har varit ett nöje att följa bloggen och paddla med från köksbordet!
  Hälsat, /Johan

  SvaraRadera
 10. GRATTIS till en fantastisk prestation. Du hann runt innan skolan började vilket du beskrev som ditt mål när vi träffades här nere i Blekinge. Måste vara en fantastisk upplevelse med många möten och fina platser.
  Hälsningar/ Kenneth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kenneth!
   Du har helt rätt; det blev en resa som jag är mycket nöjd med. Många fina platser dit jag kan tänka mig att återvända till, och många supertrevliga människor som jag fått förmånen att träffa på, varav du är en av dem. Nu förtiden har jag lagt mig till med en del nya uttryck som "komframmare" och " café'norma'l".

   Radera
 11. STORT grattis till din prestation Peter, även om det var för ett par år sedan! Bättre sent än aldrig, eller hur var det nu?:) Gick igenom min egna blogg och noterade att du hade kommenterat ett inlägg. Hade inte riktigt tid eller ork att följa upp allt medan paddlingen pågick.

  SvaraRadera