söndag 27 april 2014

tre veckor kvar till start

Dagens tur gick till Trysunda. En av Sveriges vackraste öar, en pärla i Höga Kusten.
Det blev tillfälle  till att prova min hemsnickrade solcellsladdare. Den fungerade alldeles utmärkt. Hoppas nu bara att den klarar sig från att ta in vatten.Då lär det inte bli många batterier laddade.
Det mesta av de prylar jag tänkt att ta med ligger packade och klara. Några småsaker kvar och det mesta av maten. Det konstiga är att det inte är så stor skillnad att packa inför denna tur jämfört med att packa inför en veckopaddling. I grunden är det samma saker; tält, sovgrejer,  Trangiaköket, kläder, osv osv. Den stora skillnaden är att få det att funka med energiförsörjningen. Både till köket och elutrustningen. Funkar inte batteriladdningen så lär det väl inte bli så många blogginlägg, och räcker inte gasolen så får det bli kall mat. (Jag har med mig en spritbrännare också, borde inte vara så svårt att få tag på T-röd).
Den största skillnaden vad det gäller packningen är att det denna gång är mer utmanande att komma ihåg allt,  och att det är de absolut rätta prylarna som kommer med.
 Så om allt går som det ska så är jag på väg om tre veckor.

7 kommentarer:

 1. Lycka till !
  Det ska bli jättekul att följa din resa.

  Peter Sjödin
  HBB 2007+2013

  SvaraRadera
 2. Jag har just läst din blogg.( Tack för alla tips. )
  Det var kul att följa din resa.
  / Peter

  SvaraRadera
 3. Brosan, varför Virtakari? Det ligger ju en bra bit in i Finland.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns det minst två Virtakari. På Virtakari udde som ligger strax söder om Haparanda finns riksröse nr 59. Det är på den stenen man ska lägga sin hand när man paddlat färdigt.

   Radera
  2. Aha... då hänger det ihop. Google map vet tydligen inte allt.....

   Radera
 4. Helt rätt 'Anonym'. Paddlingen sker i Sverige. Åtminstone om navigeringen görs rätt. Dubbla ortsnamn finns i mängder, men väsentligt färre inom samma land.
  Nu e starten för dörren och jag instämmer med Peter Sjödin - Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där blev det fel av automatiken i mitt inlägg 14ds. Inte var det på prov jag lämnade min synpunkt med hälsning utan uppriktigt menat.
   Så de så!

   Radera